fbpx

Har du en fråga?

Få svar på våra vanligaste frågor nedan, om du inte hittar svaret du söker får du gärna ringa oss under våra öppettider eller maila till oss så återkommer vi så snart vi bara kan.

Hur får jag min order levererad?

Våra paket skickas med DHL och kommer att levereras till ditt närmaste ombud. Du får information om när paketet kan hämtas.

Måste faktureringsadressen vara densamma som leveransadressen?

Nej, du kan välja att ha olika adresser för frakt och fakturering.

Hur returnerar jag en vara?

Konsumenter har rätt att returnera produkten inom 14 dagar från mottagandet av beställningen. Rätten gäller endast om produkten och dess originalförpackning kan returneras i samma skick som när den mottogs. Returfrakt betalas av konsumenten, kostnad kan variera.

Vi på Elton Wood värnar om miljön och skickar därför inte med någon retursedel i ditt paket. Om du vill returnera ditt smycke hänvisar vi dig att skicka ditt namn och ordernummer  till retur@eltonwood.se istället, så skickar vi en retursedel till dig. 

Observera att returavgiften (89kr) kommer att dras av från det returnerade beloppet för ditt/dina smycken. 

Jag vill reklamera en produkt, hur gör jag?

Du har rätt att reklamera en felaktig produkt inom 1 år från inköpsdatumet. Ersättningsartiklar för felaktiga eller skadade varor skickas så snart som möjligt utan några extra kostnader. För att hjälpa dig på det snabbaste och smidigaste sättet, kontakta retur@eltonwood.se för ytterligare hjälp.

Hur spårar jag min order?

Så snart din order skickas från vårt lager får du en leveransbekräftelse via e-post med ditt spårningsnummer. Du kan klicka på spårningsnumret i det här e-postmeddelandet för att se vart din leverans befinner sig.

Hur mycket kostar frakten?

Vi erbjuder gratis frakt.

Kan jag byta en produkt?

När du shoppar på Elton Wood har du alltid 14 dagar från dagen då din beställning kom, för att returnera den. Tyvärr kan du inte byta din produkt, eftersom lagersaldot ändras så snabbt. Om du vill ha en annan vara måste du lägga en ny beställning och returnera den gamla.

Maila oss ditt namn & ordernummer på retur@eltonwood.se för att få din retursedel. 

Observera att returavgiften (89kr) kommer att dras av från det returnerade beloppet för ditt/dina smycken.

Smyckesvård

Hos Elton Wood görs alla smycken och alla delar för hand och kan därför garantera att smyckena är tillverkade i högkvalitativt och äkta 925 sterlingsilver. Silver är en ädelmetall som kommer att hålla en livstid när du tar hand om ordentligt. Silver kan oxidera (svartna eller gulna) med tiden genom exponering för luften och kemikalier som parfymer från huden. Gör det till en vana att rengöra dina delar med den putsduk som följer med smycket för att enkelt ta bort smuts, gula eller svarta fläckar. Förvara dina smycken separat i din putsduk för att undvika repor. Vi rekommenderar att du inte badar med ditt smycke för att bibehålla livslängden. Har du ett smycke med ädelstenar så behöver du tvätta smycket då och då för att stenen ska fortsätta skina. Om du tittar på din ädelsten och tycker den ser dimmig ut är det dags för en tvätt. 

Vissa människor kan få eksem av smutsen som samlas i tex ringar. Så försök hålla dina smycken så rena som möjligt. Vilken typ av ädelsten har du i dina smycken? Olika ädelstenar har olika hållbarhet. Försäkra dig om att du väljer en ädelsten som går ihop med din livsstil. Du kan alltid fråga oss om råd. Silver oxiderar (blir svart) som sagt med tiden av att bara vara i luften. Därför måste silver putsas då och då för att behålla silverfärgen. Putsa silver kan du göra själv hemma med hjälp av silverdopp eller med putsduk.

Våra guldprodukter är pläterade, inte massiva guld. Vi använder 1,5-2,5- mikron av 14 karat guld över sterlingsilver, vilket är ett tjockt lager guld som kommer att hålla upp till 5 år eller mer när vi tar hand om det ordentligt. Undvik handtvätt, dusch och kemikalier som tvål och parfymer direkt på smycket. Elton Wood kan inte garantera hur länge guldskiktet kommer att hålla eftersom det beror på hur det bärs och hanteras.

Din vagn